27. kesäkuuta 2010

Johan oli juhannus

Japanissa ei juhannusta juuri tunneta. Paitsi Sendai-Finland Wellbeing Centerillä, jossa juhannusjuhlaa (japanilaisittain "juhannusu paateii") vietettiin muutaman suomalaisen ja 80 japanilaisen voimin (Kuka hullu juhlii juhannusta työpaikallaan?!). Osalle vieraista kerta ei ollut ensimmäinen, suomalaisen keskikesän kemut piti päästä kokemaan uudestaan.

Tein parhaani saadakseni paikalliset maistamaan salmiakkia. Harva siitä piti, näytti kuulemma autonrenkaasta tehdyltä ja sai aikaan ilkeännäköisiä irvistyksiä. Ja salmiakkikoskenkorva, se oli saken ystäville jo vähän liikaa.


”Tervetuloa viettämään juhannusta. Pidä huolta tavaroistasi, ettet hukkaa niitä, kuten minulle kävi Helsingissä”, kirjoitti paikallinen työkaverini.


Ilonpito ei japanilaisen tehokkaaseen tapaan kestänyt kahta tuntia, vaan suomalaisittan aika paljon pidempään. En päässyt juhannussaunaan enkä järveen uimaan, mutta näin punaisen auringon nousevan kattojen yllä neljän aikaan. Eikä tarvinnut palella. Oli sekin sentään jotain.

Toivottavasti teidän juhannuksenne on ollut onnea täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti