8. kesäkuuta 2010

Puistopiknikillä

Sunnuntaita vietettiin vanhaan kunnon camping-tyyliin grillaillen joen rannassa Sendain Nanakita-puistossa. Grillimestarina toimi työkaverin ystävä, jolla kuuden tunnin kokkaussession jälkeen oli illalla tiedossa vielä toiset grillijuhlat.

Työkaverin mukaan kaupunki on kieltänyt yksityisillä pihoilla grillaamisen. Ihan hyvä että kuulimme tämän ennen omia kokeellisia grillaushetkiä takapihallamme. Grillaaminen on tietysti paloturvallisuusriski tiheästi asutussa kaupungissa, vieri viereen rakennettujen talojen pienillä pihoilla. Eipä siis ihme, että japanilaiset niin mielellään harrastavat viikonloppupiknikejä yleisissä puistoissa. Ruokien, telttakatosten, grillien ja muiden tykötarpeiden kuljettaminen paikalle vaatii tosin jonkin verran viitseliäisyyttä. 

Päivä oli lämmin, ruoka hyvää ja seura mitä mainiointa. Mitä muuta sitä voisikaan sunnuntailta toivoa.

Valkosipulin ystäville vinkkinä: laita syvään folioastiaan öljyä ja sekaan kuorittuja valkosipulinkynsiä. Anna muhia grilliritilän päällä hetken ja lisää joukkoon vatkattu kananmuna. Kun seos on hyytynyt astiaan, ota se pois ritilältä ja kumoa lautaselle. Ripottele päälle grillimaustetta. Nauti sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena. Hyvää ja varmasti kaloripitoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti