30. syyskuuta 2010

Vieraita kaukaa

Pari viikkoa sitten saimme Tampereelle vieraaksi japanilaisen tuttavaperheen, jonka kanssa vietimme iloisen illan.

Tutustuimme Sendaissa ikäiseeni opiskelijaan, Chiho-saniin, ja kävimme kylässä myös hänen vanhemmillaan. Chiho tuli sittemmin Tampereelle kahden viikon opiskelijavaihtoon. Kolmanneksi viikoksi Suomeen tulivat myös hänen miehensä, lapsensa ja vanhempansa. Nuorin porukasta oli Mutsumi-poika, jolle matka oli ihka ensimmäinen. Mutsumi pääsi myös viettämään 2-vuotissynttäreitään Suomessa. Ehkä hän ei aikuisena muista matkasta paljoakaan, mutta toivottavasti valokuvat pystyvät välittämään tunnelmia.

Asuntomme oli tuolloin (ja on muuten vieläkin) melko tyhjä. Olohuoneessa ei ollut sohvaa, joten Chihon isä istui muitta mutkitta matolle. Sitä ennen hän otti pois kengät jalastaan, sitten myös sukat!

Lämmin ilta oli otollinen ulkona grillaamiselle. Chihon mies oli Suomen-visiittinsä aikana ehtinyt ilmeisesti kokea unohtumattoman makuelämyksen, eikä niinkään positiivisessa mielessä, ja siirtynyt sen jälkeen voileipälinjalle. Kunnes hän maistoi grillattua lohta ja lammasta ja pystyi aidosti toteamaan, että suomalainen ruoka on sittenkin hyvää! Itse odotin eniten kohtaamista grillimakkaran kanssa, sellaisia kun ei Japanissa ollut tarjolla.

Vieraat halusivat saunaan, mutta yllättäen lauteille kiipesikin vain naisia. Chihon äidille kerta oli elämänsä ensimmäinen.

Illan tullen pikkuväki väsähti (Mutsumin päässä on Marimekkoa ja lattia näyttää oudolta sen takia, että siinä on aiemmin ollut kellariin vievät portaat)

Sitten he lähtivät, ja me jäimme.
Huomenna saapuu toinen vieras kaukaa, ystävämme Rie, joka viihtyy Suomessa kuukauden päivät. Oi ihanuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti