20. kesäkuuta 2010

Jaksaa sataa

Viikonloppuna tehtiin pieni Tokion-turnee ja saateltiin vierailijat kotimatkalle Suomeen. Sivutuotteena paljon hikeä ja vielä enemmän käveltyjä kilometrejä. Pienenä ilonaiheena oli saada välillä nukkua sängyssä, tatamilattian patjamajoituksen sijaan. Lattianrajassa nukkumiseen on kyllä kuukausien myötä tottunut. Pääsin muuten melkein saunaankin. Hotellin spa-osastolla oli vain yksi sauna, ja se oli tarkoitettu ainoastaan miehille. Siispä seurueemme etuoikeutetut testasivat japanilaisen saunan (jossa oli suomalaisvalmisteinen kiuas), mutta sadan asteen löylyt eivät kuulemma tuntuneet erityisen miellyttäviltä, koska vettä ei saanut heittää kiukaalle.  

Sadekausikin alkoi. Tokion kuumankostea, painostava ilma teki olon ajoittain tukalaksi. Vaikka Sendaissakin on kuuma, täällä ”maaseudulla” on helpompi hengittää. Mittarissa on asteita 30 ja ilman kosteusprosentti 70. Vettä ei onneksi sada koko ajan kaatamalla, välillä tulee pientä tihkua ja aurinkokin pääsee näyttäytymään. Samanlaista keliä on nyt muuallakin Japanissa, esimerkiksi Kotirouva Japanissa kertoilee Niigatan oloista.  

Kuvia Tokiosta luvassa pianpianpian.  

Kuinka teidän viikonloppunne on sujunut?

4 kommenttia:

  1. Heips! Eikö ole muuten kumma, ei nämä paikalliset näytä yhtään hikoilevan helteessä? Näyttävät aina niin raikkailta, kun oma naama kiiltää ja meikit valuu...

    Tekin ilmeisesti nukutte futonilla? Vietkö muuten patjan joka päivä tuulettumaan? Sain sellaisen vinkin, että sadekauden aikana, kun ei voi futonia tuulettaa, paikalliset rullaavat patjan ja laittavat kaappiin. Estää ilmeisesti homehtumista (futonin vai tatamin, enpä tiedä?). Minäkin olen nyt sitten tehnyt näin, laitan patjan suoraan tai tuuletuksen jälkeen kaappiin. Tilanpuutteen vuoksi patjaa ei tarvitsisi tunkea komeroon, mutta homehtuminen ei kuulosta kivalle.

    Kuulostaapa muuten aika tukalalta paikalta tuo Tokio tällä hetkellä... Ajateltiin piipahtaa Tokiossa elokuun alkupäivinä, toivottavasti hengittäminen on silloin kuumuudesta huolimatta helpompaa.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Juu, taitaa paikallisilla olla ihan omanlaisensa hikoilumekanismi ;)

    En ole kyllä vienyt patjaa joka päivä ulos tuulettumaan...ehkä pitäisi! Kiitti siis vinkistä! Ja tosiaankin tuulettamiselle ja pyykkien kuivumiselle asettaa sadekausi vähän haasteita...ollaankin käyty enimmäkseen lähipesulassa pesemässä ja kuivaamassa pyykkiä.

    Ei Tokiossa onneksi ihan joka paikassa ole niin tukalaa, ehkä rautatie- ja metroasemat on pahimpia, siis sellaiset paikat, joissa muutenkin pyörii paljon ihmisiä. Avarimmilla alueilla ja puistoissa on helpompaa. Oletteko jo miettineet, minne aiotte Tokiossa mennä?

    VastaaPoista
  3. Puolisko haluaa välttämättä elektroniikkaostoksille, joten Akihabaraan täytyy ehdottomasti mennä. Muuta ei olla vielä suunniteltu, mutta täytyy tuosta mukaan tulleesta Lonely Planetin oppaasta katsoa perussetti nähtävyyksiä parille päivälle.

    RailPassilla liikumme, ja käymme myös Kiotossa, Osakassa, Kobessa (työjuttujen takia) ja Hiroshimassa. Viikossa ei valitettavasti oikein ehdi pidemmälle, ja pohjoinen ja etelä jää nyt sitten kokonaan näkemättä tällä kertaa!

    Viime kesänä New Yorkissa oli myös aika tukalaa, metrot oli siellä jäähdytetty jääkylmiksi, joten metrolaitureilla oli lämpöä kuin kohtuullisen kuumassa saunassa.

    VastaaPoista
  4. Akihabaran elektroniikkakauppoihin ei kannata mennä, jos on herkkä melulle ;) mutta onhan se sinällään jo nähtävyys. Itse tykkäsin kovasti Uenon puistoalueesta ja Asakusasta.

    RailPass on kyllä kätevä, me emme sellaisia saa, koska olemme yli 3 kk maassa ja työviisumeilla. Muuten kiertäisimmekin junalla enemmän.

    Näyttää siis kaikissa suurkaupungeissa olevan samoja ongelmia :)

    VastaaPoista