26. huhtikuuta 2010

Earth Day Rinnoji-temppelissä

Lauantai-illan ohjelmaan kuului kävelylenkki Rinnoji-temppelille, jossa vietettiin Earth Day -juhlaa. Harmillista kylläkin, pidot olivat loppumaisillaan ja livemusiikkiesitykset ohi. Jäljellä oli kuitenkin vielä satoja - ellei tuhansia - kynttilöitä, jotka reunustivat kukkulan laelle johtavia kiviportaita ja valaisivat sysipimeää iltaa.





Tämä 1400-luvulla rakennettu, sittemmin restauroitu buddhalainen temppelialue sijaitsee kivenheiton päässä Sendain keskustasta. Temppelin yhteydessä on japanilainen puutarha, jossa voisi kuvitella saavuttavansa helposti zen-tilan.

Kerrottakoon vielä, että mieleen on painunut ensikohtaaminen puutarhassa asustavien lemmikkien kanssa. Pahaa aavistamatta kiertelin eräänä päivänä puutarhassa kukkia nuuhkien, kunnes jostain hyvin läheltä alkoi kuulua veret seisauttavaa mylvintää. Vaikutelmaa tehosti se seikka, etten tiennyt, mikä nurkan takana odotti, tai lähinnä väijyi. Minkä kokoinen se oli, kummalla jalalla se oli aamulla noussut, ja mikä oleellisinta, oliko se jalka vapaa?!

Kun uskaltauduin hipsimään hieman lähemmäs, näin parin karvaisia hörökorvia. Kas, aasihan se siinä aitauksessaan! Se oli niin innoissaan, kun näki isäntänsä saapuvan kotiin viereiselle asunnolle, että päätti kajauttaa ilmoille kunnon fanfaarin. En järkytykseltäni muistanut ikuistaa otusta, puutarhasta puhumattakaan, ymmärrättehän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti