26. toukokuuta 2010

Ichiro - "The Hits Man"

Vaikka sumopaini on Japanin perinteinen kansallislaji, on baseball urheilulajeista seuratuin. Sendaissa vaikuttaa Tohoku Rakuten Golden Eagles, jonka fanituotteita myyvistä kaupoista saa kotkan kuvalla varustettuja viininpunaisia paitoja, lippiksiä, pyyhkeitä, you name it. Joukkueen pelaajista kohkataan mediassa vähän väliä.

Kovin kundi on kuitenkin Ichiro Suzuki, joka on jo noin 10 vuotta pelannut Amerikan lipun alla, nykyään Seattle Mariners -joukkueessa. Ichiro on kerännyt historiallisia ennätyksiä lyönneissä, juoksuissa, milloin missäkin asiassa, joista lajia paremmin tuntevat voisivat varmasti hehkuttaa enemmänkin. Wikipedia valisti, että tälle kansallissankarille kulkee posti Japaniin pelkällä etunimellä.

Ichiro on luonnollisesti myös suosittu mainoskasvo. Niin Tokiossa kuin Sendaissakin Ichiro komeilee kerrostalon kokoisissa mainosplansseissa. Televisiossa häntä nähdään jatkuvasti, milloin markkinoimassa elektroniikkaa, milloin olutta tai jogurttia.

Kun olin aiemmin keväällä kiertelemässä Tokion Harajukussa, Ichiro oli liikenteessä samaan aikaan. Kadulle oli kerääntynyt massoittain ihmisiä ihastelemaan Ichiroa, joka mailansa kanssa poseerasi väkijoukolle. Tuo väkijoukko ei ryntäillyt, vaan piti kunnioittavan etäisyyden pelaajaan, ilman että turvamiesten täytyi juurikaan asiaan puuttua. Vaikka en myönnä olevani varsinainen fani, ikuistin Ichiron. Siis ihan vain teitä varten ;-)


 

Ichiron pelipaidassa ei ole sukunimeä, toisin kuin muilla pelaajilla

Keitä japanilaisia kuuluisuuksia sinä tiedät? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti